Regiszterek

Iratrendező vagy gyűrűskönyv használata során érdemes lehet regisztert vagy elválasztólapot használni az iratok csoportosításához. Így nem csak átláthatóbbá válik az iratrendező vagy gyűrűskönyv tartalma, de az egyes dokumentumok könnyebben elő is kereshetőek.

A regiszterek és elválasztólapok általában standard A4 vagy A5 méretű karton vagy műanyag lapok kis fülekkel az oldalukon, melyek elősegítik a lefűzött papírok beazonosítását. A különbség a regiszterek és elválasztólapok között abban rejlik, hogy míg a regiszterek esetében számok vagy egyéb feliratok jelölik a füleket, az elválasztólapok esetében a színek segítik a megkülönböztetést.

Regiszterek és elválasztólapok használata során a rendszerezett lapokat az adott elválasztólap / regiszter elé vagy mögé is helyezhetjük. Érdemes minden esetben ugyanazt a módszert alkalmazni, így elkerülhetjük fontos dokumentumok elkallódását.

Regiszter és elválasztólap vásárlása során először is el kell döntenünk, hogy milyen hosszú távra tervezzük használatukat. A papír regiszterek olcsó megoldást kínálnak a rövidtávú rendszerezéshez, de hosszútávon könnyen megsérülhetnek, elszakadhatnak. A minőségi karton vagy műanyag regiszterek és elválasztólapok hosszútávú segítséget nyújtanak a dokumentumok rendszerezéséhez és előkereséséhez.

Amennyiben a dokumentumokat lefűzhető tasakok segítségével fűztük le az iratrendezőbe vagy gyűrűskönyvbe, Maxi méretű regiszterre vagy elválasztólapra lesz szükség. A Maxi méretű elválasztólapok és regiszterek a standard méretűeknél 2 cm-rel szélesebbek, így a lefűzhető tasakok nem takarják el őket és a regiszter fülek könnyen olvashatók.

Ha gyakran változik egyes iratrendezők vagy gyűrűskönyvek tartalma, hasznos segítség lehet egy olyan regiszter vagy elválasztólap, melynek előlapja tetszés szerint változtatható – újraírható vagy újranyomtatható

1-12-ig Össz.: 34

elem

Oldal:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1-12-ig Össz.: 34

elem

Oldal:
  1. 1
  2. 2
  3. 3